Ma numesc Negrea Nicolae, sunt din orasul Targoviste, judet Dambovita, si de aproximativ 11 luni incerc sa mi renovez prin propriile puteri si cu resurse putine un apartament in Targoviste, cat sa arate decent si sa contina toate utilitatile ca sa poata fi locuibil.

Apartamentul a fost intr-o stare destul de degradata cand l-am preluat, acolo locuind cativa ani buni bunicul cumnatului meu, care nu facuse niciun fel de imbunatatire.
Am inceput prin a schimba instalatia electrica a apartamentului (cu o echipa din 2 sau 3 persoane), am continuat prin a zugravii peretii si a inchide cu zidarie o usa care facea legatura dintre bucatarie si balcon - nefunctionala din punct de vedere fizic (Peretii aveau aplicat tapet de aproximativ 20-30 de ani), de aceasta operatiune ocupandu-se o singura persoana. Urmatoarea faza a fost reconditionarea parchetului de stejar, acesta avea un aspect foarte neingrijit insa mie mi placea ideea de parchet clasic, asa ca am ales reconditionarea acestuia (au lucrat 2 oameni iar intr-o zi a fost gata, reconditionarea a costat 900 de Ron). Dupa reconditionarea parchetului am contactat o firma specializata care a trebuit sa mi faca un proiect pentru gaze (sa-mi adauge al 2-lea foc si sa mi schimbe traseul tevei de alimentare cu gaz), proiect care a costat 1200 de Ron cu tot cu avize si a lucrat o echipa formata din 2 persoane. In urmatoarea faza trebuia sa cumpar/instalez o centrala electrica pentru incalzire si apa calda - dat fiind faptul ca in orasul Targoviste nu mai exista incalzire de la centrala orasului de un numar buni de ani - iar pentru acest lucru am apelat la un credit de nevoi personale...deoarece nu aveam destui bani.. Am optat pentru o centrala marca Ariston Cares Premium 24 Eu, dupa o documentare destul de amanuntita, pe care am cumparat-o de pe un site online si pe care am dat 2550 de Ron. Momentan am ramas la faza cu montatul centralei...urmatoarea fiind aplicarea gresiei pentru hol bucatarie si baie (gresia este cumparata, am cheltuit aproximativ 1700 de Ron pe ea insa momentan nu mai dispun de bani pentru executarea lucrarii). Fazele ce urmeaza sunt comandarea/achizitionarea mobilei de bucatarie, achizitionarea unui vas wc si a chiuvetei pentru baie, achizitionarea de broaste pentru usi, corpuri de iluminat, prize si intrerupatoare.
Pana in momentul de fata investitia a fost de aproximativ 13200 de Ron.
Cam acesta este in cateva cuvinte proiectul meu...care este inca in derulare si sper sa-l termin in viitorul apropiat

p.s. 1: Un ajutor este binevenit intotdeauna !
p.s. 2: o sa atasez cateva poze din timpul lucrarilor (imi cer scuze ca sunt rotite pozele insa nu le pot calibra), sper sa va placa !

Multumesc anticipat si spor la treaba !
Cu stima,
Nicolae Negrea